Start Up GENIUS Workshop

26 JUN 2019 | 9AM-5PM | AMACC @ BANGI

Days
Hours
Minutes
Seconds

Jika anda masih ‘blur’ apa yang patut dibuat setelah company dibuka, dan takut ada lagi yang terlepas pandang setelah penubuhan syarikat, kelas ini untuk anda… 

Jangan tunggu selepas setahun baru sedar ada lagi yang belum buat.. Masa tu.. nak sediakan balik semua documentation.. memang parah!!

Apa Yang Saya Akan Belajar Dalam Company Start Kit Workshop ?

COMPANY DOCUMENTATION

Memang memeningkan dokumen-dokumen syarikat ni. Dan selalunya owner malas ambil tahu.. sehinggalah ke saat-saat yang terakhir.. Nak kena audit, contohnya.. 

So, apa kata kalau anda bersedia lebih awal untuk semua dokumentasi ini. Ya, memang boleh bagi kat staff.. tapi anda pun mesti kena tahu jugak.. Takdelah pening kepala jika tiba-tiba staff yang kita harapkan tu berhenti.. 

Saya akan kongsikan dokumen-dokumen untuk Accounting, Audit, Tax, SSM, Human Resource, dan sebagainya.

HUMAN RESOURCE

Staff yang bagus juga akan lari jika pengurusan kita tidak betul. Kan dah rugi tu.. 

Jadi, saya akan kongsikan pengalaman saya menguruskan pekerja dengan efisyen. 

 

TARIKH-TARIKH PENTING

Kalau anda terlepas tarikh-tarikh penting seperti tarikh akhir pengisytiharaan cukai, anda mungkin akan dikenakan penalti. Kan dah rugi.. 

Saya akan kongsikan kepada anda apa lagi tarikh-tarikh yang anda kena ambil maklum dan buat persediaan.

ELAKKAN KERUGIAN BERGANDA

Saya apa yang company anda boleh elakkan atau lakukan supaya anda tidak kerugian dalam jangkamasa panjang. 

 

CARA-CARA MEMOHON UNTUK CIDB, MOF, SST, MYIPO DAN SEBAGAINYA

Mungkin anda rasakan tidak penting semua itu sekarang, namun, ianya diperlukan apabila anda di fasa berkembang nanti. 

Jadi, saya akan kongsikan pada anda caranya dalam kelas ini. 

Siapa Saya
Amsyari Shakur ?

AS SEEN ON

Nama saya Amsyari Shakur. Saya berpengalaman lebih dari 10 tahun dalam bidang perakaunan, audit luaran syarikat, percukaian dan bidang setiausaha syarikat. Kini, saya mengetuai syarikat AMACC Corporate Services Sdn Bhd yang kini mempunyai 25 orang kekuatan untuk mengurus dan memberi khidmat nasihat kepada lebih 300 syarikat

Saya pernah membuat perkongsian di pentas Pejuang Hartanah, MyRumah, dan Simposium Hartanah. Dengan kepakaran yang saya ada, saya juga diberi kepercayaan untuk berkongsi ilmu di program TV seperti Assalamualaikum dan Per Square Feet (PSF) di TV Al-Hijrah.

Saya terpanggil untuk mengadakan perkongsian ini selepas mendengar dan menyelesaikan pelbagai masalah-masalah klien saya. Ada salah seorang klien saya yang terpaksa membayar kompaun LHDN sebanyak RM50,000 hanya gara-gara tidak declare income bisnesnya  dengan tepat. Bukan masalah dengan LHDN sahaja, malah bisnes-bisnes ini tidak dapat berkembang walaupun sangat berpotensi disebabkan perkara-perkara yang diambil enteng oleh pemiliknya. Oleh itu, saya tidak mahu perkara ini terjadi kepada pemilik-pemilik bisnes yang lain. 

Siapa yang Patut Hadir
Company Start Kit Workshop ?

DIRECTOR SDN BHD

PEMILIK ENTERPRISE YANG BERCADANG UNTUK UPGRADE KE SDN BHD

ADMIN TEAM

Pendaftaran

START UP GENIUS ​
WORKSHOP

26 JUN 2019 | 9AM-5PM | AMACC @ BANGI

Days
Hours
Minutes
Seconds

Yuran serendah RM50/seorang!

Klik butang di bawah untuk mendaftar.

Setiap pendaftaran akan disertakan dengan

1 PAX
RM 300 SEORANG
  •  
2 PAX
RM 275 SEORANG
  •  
3 PAX
RM 250 SEORANG
  •  
4 PAX
RM 200 SEORANG
  •  
Paling Jimat

Perlukan bantuan untuk mendaftar?

Hubungi 011-5753-6685 (klik sini untuk Whatsapp)
atau email kepada advisory[at]amacc.com.my